Lindemans

Nieuws over de brouwerij

05.08.2021 Lindemans Lambic Tour viert 5de editie met extra fiets- en wandelparcours

Sinds 2015 organiseert Brouwerij Lindemans op Autoloze Zondag de Lindemans Lambic Tour. Met dit wandel- en fietsevenement wil de brouwerij iedereen meer bewust maken van duurzame alternatieven voor koning auto. Ze zijn immers erg afhankelijk van de luchtkwaliteit en de natuurlijke wilde gisten om hun typische lambiekbieren te kunnen brouwen. Vorig jaar ging de Lindemans Lambic Tour niet door omwille van corona. Inschrijven voor het evenement van dit jaar kan via www.lindemanslambictour.be.

Nieuw aan de Lindemans Lambic Tour 2021 is de toevoeging van 3 nieuwe routes. Bij de vorige edities was er telkens slechts 1 enkele route, bij de komende editie kunnen de deelnemers kiezen tussen 4 bewegwijzerde routes: 2 voor fietsers en 2 voor wandelaars. Uiteraard is er opnieuw de klassieke fietsroute die zowel vanuit de brouwerij zelf als in Brussel start. Deze fietstocht laat onder andere de mooiste art-nouveau-architectuur en de groene longen van onze hoofdstad zien. En dat op Autoloze Zondag, de perfecte dag om in een autovrij Brussel te vertoeven. 

De 3 nieuwe tochten, waarvan 2 wandeltochten en 1 fietstocht, starten enkel aan de brouwerij en gaan door de groene Zennevallei en het prachtige Pajottenland, de bakermat van de unieke wilde gisten die de Lindemans lambiekbieren hun specifieke smaak geven. Via deelname aan de Pajottenland-routes van de Lindemans Lambic Tour heb je op vertoon van je polsbandje uitzonderlijk toegang tot de Museumtuin in het domein van Gaasbeek. Er zijn beperkte rondleidingen in de Museumtuin. Meer informatie volgt op www.lindemanslambictour.be. Je kan ook wandelen in het domein van Gaasbeek en van Groenenberg. 

Wie van al dat fietsen en wandelen dorst krijgt, kan zowel aan de brouwerij in Vlezenbeek als in Brussel genieten van verfrissende Lindemans lambiekbieren.

In 2019 bezochten ongeveer 1.000 bezoekers de Lindemans Lambic Tour. Inschrijven voor dit jaar kan via www.lindemanslambictour.be. Vooraf inschrijven kost €5, ter plaatse €7 (beide zijn inclusief een verzekering, routemap, gratis consumptie en een cadeautje).  

Duurzame lambiekbrouwerij

Brouwerij Lindemans past duurzaamheid en mobiliteit toe in haar beleid. Zo zet ze in op een duurzaam gebruik en hergebruik van natuurlijke hulpbronnen. Om lambiek te brouwen is de brouwerij immers sterk afhankelijk van de natuur, in de eerste plaats van de lokale microflora aanwezig in de lucht in de omgeving van de brouwerij die de uitzonderlijke brouwmethode van spontane gisting mogelijk maken. 

De brouwerij zet ook onder andere in op binnenvaart om exportcontainers van Brussel naar de haven van Antwerpen te transporteren. "Zo beperken we het aantal vrachtwagens op de weg, dragen we ons steentje bij om het mobiliteitsprobleem op te lossen én reduceren we onze CO2-uitstoot", klinkt het bij Dirk Lindemans en Geert Lindemans.

Meer info mbt Autoloze zondag in Brussel op 19 september 2021 hier.

100% volgens de geldende Corona-regels

Het spreekt vanzelf dat de Lindemans Lambic Tour alle geldende regels strikt in acht zal nemen. 

Krijg de smaak alvast te pakken met deze herinneringen van de Lindemans Lambic Tour.

Volg ons
Facebook + Lindemans Lambic Tour 2021 event
Instagram
YouTube
LinkedIn

Overig nieuws

news.intro

  • 14.03.2024

    Brouwerij Lindemans schittert op European Beer Challenge 2024

    Dubbel goud voor Lindemans Kriek!

    Ontdekken
  • 06.03.2024

    Een zilveren Beer Awards 2023 medaille voor onze iconische Lindemans Kriek!

    Zilver voor Lindemans Kriek!

    Ontdekken
  • 21.11.2023

    Lindemans schittert met goud en zilver op Brussels Beer Challenge 2023

    Goud voor Goyck en zilver voor Oude Gueuze Cuvée René!

    Ontdekken