Lindemans

Nieuws over de brouwerij

09.09.2021 Lindemans valt opnieuw in de prijzen

Na de ‘Country Winners’ vorige maand, werden vandaag de ‘World’s Best Beers’ aangekondigd op de prestigieuze finale van de World Beer Awards 2021. Enkel de beste bieren van elk land binnen de vooropgestelde categorieën dingen mee naar de allerhoogste eer om een ‘World Best Beer’ te worden. Brouwerij Lindemans en Koenraad Goddeau van TOOTS bier wisten de jury te overtuigen met hun Goyck. Goyck krijgt een ‘World’s Best Style Winner’-medaille om de flessenhals. Het gegeerde WBA logo zal vanaf nu ook prijken op de etiketten van het winnende bier.

Vorige maand kreeg Lindemans het goede nieuws dat 2 van hun bieren verkozen werden tot beste van België. Lindemans Framboise werd uitgeroepen tot Belgische beste in de categorie Sour & Wild – Framboise style en Lindemans Goyck kreeg de titel in de categorie Sour & Wild - Ale style. Beide bieren mochten dus verder strijden voor de allerhoogste onderscheiding op de finale van de World Beer Awards 2021. Met succes, want Lindemans Goyck mag zich voor één jaar World's Best Sour/Wild Ale noemen.

World's Best Sour/Wild Ale - Goyck (5% VOL) is een blend van een bier van spontane gisting, de lambiek van Lindemans met de typische Brettanomyces kenmerken, en het hogegistingsbier Toots van brouwer Koenraad Goddeau. Het bier is een unieke combinatie van de frisse zurigheid van lambiek met de aromatische hop en fruitige smaken uit het TOOTS bier. 

“We zijn supertrots op onze overwinning. Wat een mooie erkenning voor deze unieke en nauwe samenwerking tussen Brouwerij Lindemans en Koenraad Goddeau”, aldus Koenraad Goddeau en Dirk en Geert Lindemans.

Het exclusieve bier Goyck is beschikbaar bij de betere bierhandelaar, op de Lindemans webshop (https://lindemansshop.com/collections/botanical-gueuze/products/goyck) en op www.toots.be.

Country Winners

Ook Lindemans Oude Gueuze Cuvée René en Lindemans Oude Kriek Cuvée René vielen dit jaar in de prijzen, ze kregen beide een gouden medaille bij de Belgische verkiezing van de World Beer Awards. 

U.S. Open Beer Championship 2021

Op 6 september werden in de VS ook de winnaars bekend gemaakt van de U.S. Open Beer Championship 2021. Lindemans Kriek heeft er de gouden medaille gekregen van de Amerikaanse en Canadese jury in de categorie Zuur/Belgische Lambiek.

Overig nieuws

news.intro

 • 07.08.2022

  Lindemans haalt karrenvracht medailles binnen in eerste ronde van World Beer Awards 2022

  Vijf Lindemans-bieren stoten zelfs door naar de finale

  Ontdekken
 • 01.07.2022

  Gazette III (July 2022)

  Dit jaar vieren we onze 200ste verjaardag. Proost mee op zes generaties bevlogen lambiekbrouwers en kom alles te weten over hoe we verder b(r)ouwen aan de toekomst!

  Ontdekken
 • 25.04.2022

  Lindemans stelt unieke jubileumblend voor naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de brouwerij

  Oude Gueuze Anniversary Blend 2022 "Cuvée Francisca"

  Ontdekken