Lindemans

Dirk Lindemans presenteert

BlossomGueuze

“Vlierbloesem heeft een subtiele smaak die perfect past bij de zurige noten van de oude geuze.”

De lambiek is een heel dankbaar bier om creatief mee om te gaan. Dat bewijst familiebrouwerij Lindemans opnieuw met de lancering van zijn BlossomGueuze, een oude geuze met een twist. Het resultaat is een zeer eigenwijs bier op basis van vlierbloesem. Perfect voor foodpairing of als aperitief!

“Het grote succes van de SpontanBasil – een oude geuze gemacereerd met verse basilicum – was een beetje onverwacht”, zegt Dirk Lindemans, neef van Geert Lindemans en tevens Afgevaardigd Bestuurder. “Het zette ons aan het denken over welke kruiden of botanicals er nog goed zouden passen bij een zurige, oude geuze. Met de vlierbloesem zijn we voor een iets subtielere smaak gegaan. We zijn ervan overtuigd dat onze BlossomGueuze daarmee nog een tikkeltje toegankelijker is geworden.”

Brouwgeheim

BlossomGueuze is een assemblage van 2 tot 3 jaar lambiek op hout gerijpt, versneden met lambiek van 12 maanden en vlierbloesem. Na hergisting in de fles heeft deze geuze een gouden kleur en combineert het de zure smaak van lambiek met de natuurlijke en frisse aroma's van vlierbloesem.

Sinds: 16 nov 2015
Alcoholvolume 6.0 %
Kleur Goudblond, lichtjes troebel
Bewaringstips Dankzij de tweede gisting in de fles is dit bier jaren houdbaar en ondergaat het net als wijn een rijke smaakevolutie. De BlossomGueuze wordt het best bewaard in een droge en koele ruimte (onder de 20° C) bij constante temperatuur.
Calorieën 49 kcal (100 ml)
Smaak BlossomGueuze combineert het zurige karakter van de lambiek met de frisse aroma’s en smaken van vlierbloesem. Een complex en evenwichtig bier met een droge en frisse afdronk.
Serveertip De BlossomGueuze is het ideale aperitief, maar ook perfect te combineren met verschillende ingrediënten zoals oesters, vis, fazant of piepkuiken.
Schenktemperatuur 5 °C

Weetje : “Zoals al onze lambiekbieren zit ook de BlossomGueuze in een champagnefles, verzegeld met kurk en kroonkurk”, zegt Dirk Lindemans. “We kregen bij onze SpontanBasil ook veel complimenten over het design van onze fles. Dus hebben we ons best gedaan om voor de nieuwe BlossomGueuze een even mooie fles te maken!”

Awards

World Beer Awards

World’s Best Fruit Lambic 2016

Golden medal 2022

Brussels Beer Challenge

World's Best Fruit Beer 2016