Lindemans

theophiel Lindemans presenteert

Faro-Lambic

“In 1978 zette onze familie de Faro-Lambic opnieuw in de schijnwerpers. Een echt streekproduct!”

De lambiek is één van de oudste bieren ter wereld. Volgens sommigen is het ook het beste bier, hoewel zijn zo aparte zuurheid niet voor iedereen even toegankelijk is. Om deze zuurheid te compenseren, beslisten sommigen om er suiker aan toe te voegen. En zo is de Faro-Lambic ontstaan. De toevoeging van kandijsuiker aan lambiek was een ontdekking uit de tijd van Bruegel. (Sommigen beweren zelfs dat Bruegel, zonder de Faro-Lambic, nooit inspiratie zou hebben gevonden en een banale zondagsschilder zou zijn gebleven die zijn slechte schilderijen zelfs niet op de vlooienmarkt kon slijten). Tot de 19de eeuw was de Faro-Lambic overal in het Brusselse en omstreken te vinden. Hij maakte deel uit van de folklore en het goddelijke vocht vloeide rijkelijk. Daarna werd hij vergeten. Het was pas in 1978 dat onze familie de Faro-Lambic opnieuw in de belangstelling bracht. De Faro-Lambic, die vooral in de smaak valt na een inspanning, drinkt vlotjes en plezierig weg.

Brouwgeheim

 Een eenjarige lambiek gerijpt op eik met toegevoegde kandijsuiker

Sinds: 1978
Alcoholvolume 4,5 %
Kleur Parelbruin helder
Bewaringstips Staand bewaren
Calorieën 58 Kcal (100 ml)
Smaak Een aangename, zoete kandijsmaak met zacht zurige afdronk en bijzonder vol in de mond.
Serveertip - Varkensstoofpotje
- Vis
Schenktemperatuur 2-3 °C

Weetje : Arbeiders dronken Faro Lambic op het veld om terug op krachten te komen. Ook nu nog is Faro-Lambic na een inspanning een ideaal bier om fysiek te recupereren. Het is de lievelingsdrank van vele amateur wielrenners!

beoordelingen

« I have never had such an interesting lambic before. So sweet. So balanced. Mild sour and some wood. » « What a nice after dinner treat, tart yet sweet, but balanced and not overbearing in any aspect. Just really good »

Beer Kangaroo
 

Awards

Great International Beer Festival

Gold Award 2011

Brussels Beer Challenge

Golden medal 2022