Lindemans

Geert Lindemans & Mikkel Borg Bjergsø presenteren

SpontanBasil

“Een authentieke oude geuze die met verse basilicum een verrassend frisse smaak meekrijgt!”

Dat Lambiek een versatiel bier is, behoeft geen verder betoog. Waar de grens ligt, dat moeten we nog ontdekken. En grenzen, dat is iets waar ‘gipsy brewery’ Mikkeller graag naar op zoek gaat. En dus kloppen ze op een dag aan bij Brouwerij Lindemans.

“The Belgian Lambics have something mysterious about them”, zegt Mikkel Borg Bjergsø, oprichter van Mikkeller. “The spontaneous fermentation process adds to that mystery. We have been experimenting with pretty much all beer styles, and finally we got to work with Lindemans Lambic!"

Door hun krachten te bundelen slaagden beide brouwers erin de bestaande bierstijlen te doorbreken en een geuze met een twist te creëren. Het resultaat? SpontanBasil. Een authentieke oude geuze die met verse basilicum een verrassend frisse smaak meekreeg.

Het ideale aperitief, ook perfect te combineren met verschillende gerechten.

Brouwgeheim

SpontanBasil is een assemblage van op eik gerijpte, 1 en 2 jaar oude lambiek verrijkt met verse basilicum. De jonge lambiek bevat nog voldoende gisten en suikers voor hergisting op de fles. Bij dit proces ontstaat ook koolzuurgas, dat voor een mooie sprankeling en schuimvorming zorgt. 

Sinds: Lancering : 11 mei 2015
Alcoholvolume 5.5 %
Kleur Goudblond, lichtjes troebel
Bewaringstips Dankzij de tweede gisting op de fles is SpontanBasil jaren houdbaar maar zal een smaakevolutie ondergaan. De flessen zullen bewaard worden in koele kelders.
Calorieën 49 Kcal (100ml)
Smaak SpontanBasil combineert het de zure smaak van lambiek met het aroma van verse basilicum. Intrigerend en complex smakenpalet afgerond met een droge, fris-zurige afdronk.
Schenktemperatuur 5 °C

Awards

World Beer Awards

Best Label Design Sour Beer 2015

Silver Medal category Best Fruit Lambic 2016

Brussels Beer Challenge

Golden medal / winner herbs & spice 2016

Silver medal / Flavoured beer - Herb & Spice 2020

Silver medal / Flavoured beer - Herb & Spice 2021

European Beer Challenge

Golden medal 2024