Geert Lindemans & Mikkel Borg Bjergsø presenteren
SpontanBasil
“Een authentieke oude geuze die met verse basilicum een verrassend frisse smaak meekrijgt!”
Dat Lambiek een versatiel bier is, behoeft geen verder betoog. Waar de grens ligt, dat moeten we nog ontdekken. En grenzen, dat is iets waar ‘gipsy brewery’ Mikkeller graag naar op zoek gaat. En dus kloppen ze op een dag aan bij Brouwerij Lindemans.
“The Belgian Lambics have something mysterious about them”, zegt Mikkel Borg Bjergsø, oprichter van Mikkeller. “The spontaneous fermentation process adds to that mystery. We have been experimenting with pretty much all beer styles, and finally we got to work with Lindemans Lambic!"
Door hun krachten te bundelen slaagden beide brouwers erin de bestaande bierstijlen te doorbreken en een geuze met een twist te creëren. Het resultaat? SpontanBasil. Een authentieke oude geuze die met verse basilicum een verrassend frisse smaak meekreeg.
Het ideale aperitief, ook perfect te combineren met verschillende gerechten.
Brouwgeheim
SpontanBasil is een assemblage van op eik gerijpte, 1 en 2 jaar oude lambiek verrijkt met verse basilicum. De jonge lambiek bevat nog voldoende gisten en suikers voor hergisting op de fles. Bij dit proces ontstaat ook koolzuurgas, dat voor een mooie sprankeling en schuimvorming zorgt.
Awards
World Beer Awards
Best Label Design Sour Beer 2015
Silver Medal category Best Fruit Lambic 2016
Brussels Beer Challenge
Golden medal / winner herbs & spice 2016
Silver medal / Flavoured beer - Herb & Spice 2020
Silver medal / Flavoured beer - Herb & Spice 2021
European Beer Challenge
Golden medal 2024