Werkwijze
De saus bereiden
- Pers de look en hak 3 ajuinen in kleine stukjes. Laat alles bruinen in een pan met een beetje boter. Bestrooi met bloem en meng alles goed.
- Voeg eerst de Gueuze Lindemans toe en dan peper, zout en nootmuskaat. Roer er daarna de bruine suiker, het laurierblad en een beetje tijm door.
- Laat alles sudderen op een laag vuurtje terwijl je de ballekes maakt.
De ballekes bereiden
- Hak de vierde ajuin in kleine stukjes en bak ze bruin in een pan met een beetje boter. Laat afkoelen.
- Neem een grote schotel, doe er het gehakt in en meng er dan eierdooiers, paneermeel, melk, peper, zout, een beetje nootmuskaat, een beetje tijm, peterselie en de afgekoelde ajuin door.
- Doe een beetje bloem op je handen: tijd om balletjes te rollen van het gehaktmengsel!
- Neem een pan, doe er wat boter in en bak de ballekes aan alle kanten mooi goudbruin aan.
- Voeg de ballekes toe aan de saus en laat het geheel nog 30 minuten op een zacht vuurtje garen.
Smakelijk!