Lindemans
Onze recepten en cocktails
Consommé van rivierkreeftjes met Oude Gueuze Cuvée René
Werkwijze
- Giet de fond, de bouillon en de Lindemans Oude Gueuze Cuvée René in een kookpot.
- Laat hierin de rivierkreeftjes gaarkoken gedurende 4 minuten.
- Neem de pot van het vuur, haal de rivierkreeftjes uit het vocht en pel ze. Zet ze koel weg.
- Doe de schalen en de koppen van de rivierkreeften terug in de kookpot.
- Pel de ui, snijd die met de wortel en de selderij in grove stukken en voeg ze erbij, samen met de takjes peterselie.
- Breng aan de kook. Laat 25 minuten zachtjes pruttelen.
- Zeef de bouillon en pers alles zo goed mogelijk uit.
- Klop de eiwitten los, roer ze door de bouillon en breng aan de kook op een zacht vuur.
- Giet de consommé nogmaals door een fijn vergiet.
- Voeg de rivierkreeftjes toe en kruid met peper en zout.
- Dien goed warm op.