Lindemans

Onze recepten en cocktails

Mosselen met Geuze Cuvée René

Mosselen met Geuze Cuvée René

Werkwijze

  • Pel de ui en snipper hem grof. Snijd de selderij in stukken en hak de peterselie grof. Schil de wortelen en snijd ze in julienne.
  • Doe de helft van de wortelen met de ui en de peterselie in een grote kookpot en giet er de Lindemans Oude Geuze Cuvée René bij. Breng op smaak met peper en breng aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe en laat ze 2 minuten garen.
  • Schud de mosselen op en laat ze nog 2 minuten verder garen.
  • Haal de kookpot van het vuur en schep de mosselen in een ruime schaal. Haal de mosselen uit de schelpen, maar houd er enkele opzij voor de versiering.
  • Zeef het kookvocht en giet 3 dl ervan in een steelpannetje. Doe er de rest van de wortelen bij, giet de room erover en breng aan de kook. Laat 2 minuten inkoken, voeg dan het mosselvlees toe en laat goed doorwarmen zonder opnieuw aan de kook te brengen.
  • Dien goed heet op.