Lindemans

Onze recepten en cocktails

Variatie van kers, espuma met Lindemans Kriek

Variatie van kers, espuma met Lindemans Kriek

Werkwijze

Gekonfijte kers

Bereiding

Warm de kersenmoes en glucose op. Voeg het pectine/suiker mengsel toe. Laat inkoken, voeg het citroensap toe en laat afkoelen. Mixen vóór gebruik.

Kersensorbet

Bereiding

Warm alle ingrediënten op, voeg op het einde de stabilisator en de kirsch toe. Plaats in de pacojet en bewaar in de diepvries. Maal fijn met de pacojet.

Espuma met Kriek Lindemans

Bereiding

Kook het water met de suiker 3 minuten lang. Voeg de (geweekte en uitgewrongen) gelatineblaadjes en Lindemans Kriek toe. Giet in een espumafles, voeg
2 gaspatronen toe en bewaar in de koelkast. 

Vruchtenmeringue met kers

Bereiding

Meng de suiker met het eiwitpoeder. Voeg het lauwe sap toe. Klop 8 minuten lang op met de klopper. Voeg de poedersuiker toe, schik op een bakpapier en laat drogen in het droogapparaat.

Garnituur

Bereiding

Schik een weinig gekonfijte kers op de bodem van een glaasje of op een bordje. Plaats enkele gekonfijte kersen en een bolletje kersensorbet. Voeg de espuma met Lindemans Kriek toe en werk af met schilfers meringue en enkele blaadjes munt.