Lindemans

Nieuws over de brouwerij

14.09.2022 Lindemans wint met Oude Gueuze Cuvée René goud op European Beer Star 2022

In München werden de winnaars van de European Beer Star Competition bekendgemaakt. In de categorie ‘Belgian-Style Oude Lambic & Oude Geuze’ ging de gouden medaille naar de Oude Gueuze Cuvée René van brouwerij Lindemans. De Pajotse brouwerij, die dit jaar haar 200-jarig bestaan viert, zal binnenkort een grotere prijzenkast moeten aanschaffen, want de huidige raakt al aardig vol. Vorige maand nog sleepte de lambiekproducent maar liefst 14 awards in de wacht op de World Beer Awards 2022 in Londen. Ook toen werd de Lindemans Oude Gueuze Cuvée René verkozen tot ‘Beste Oude Geuze ter wereld’.

De European Beer Star is uitgegroeid tot een van ’s werelds belangrijkste bierwedstrijden. De 140 leden tellende internationale vakjury bestaat uit brouwers, bierjournalisten, sommeliers en andere experten. Zij beoordeelden de kwaliteit van de ingezonden bieren op basis van de uiterlijk kenmerken, het aroma, de smaak, alsook categoriespecifieke kenmerken.

Dit jaar streden maar liefst 2168 bieren uit 40 landen in 73 categorieën om een van de felbegeerde European Beer Star-prijzen. Iedere brouwerij mocht per categorie maximum één bier insturen. De drie beste bieren van iedere categorie werden bekroond met goud, zilver of brons.

CEO Dirk Lindemans reageerde heel enthousiast toen hij het goede nieuws vernam: ”Twee topawards op amper twee maanden voor onze Oude Gueuze Cuvée René is de bevestiging van de uitstekende kwaliteit van een van onze vlaggeschipbieren. Al sinds 1822 brouwt onze familie lambiek. Met dit basisbier maken we onder andere onze Oude Gueuze Cuvée René, een blend die kenners wereldwijd weten te appreciëren voor zijn complexiteit en foodpairing-kwaliteiten.”

Geert Lindemans voegde eraan toe: “Op dit ogenblik ligt er bij ons meer dan 86.500 hectoliter lambiek te rijpen, waarvan zo’n 70.000 hectoliter in Vlezenbeek. De rest is opgeslagen in ons fonkelnieuwe gebouw in het nabijgelegen Ruisbroek. Zodra de renovatie van de historische site in Vlezenbeek rond is, gaan we bijkomende grote houten foeders aankopen om daarmee Oude Gueuze Cuvée René en andere kwalitatief hoogstaande lambiekbieren te produceren.”

Overig nieuws

news.intro

 • 06.06.2024

  Brouwerij Lindemans wint AMMA 2024 award!

  Lindemans Tarot 8% wint bronzen medaille voor Best Creative Media Use

  Ontdekken
 • 14.03.2024

  Brouwerij Lindemans schittert op European Beer Challenge 2024

  Dubbel goud voor Lindemans Kriek!

  Ontdekken
 • 06.03.2024

  Een zilveren Beer Awards 2023 medaille voor onze iconische Lindemans Kriek!

  Zilver voor Lindemans Kriek!

  Ontdekken