Lindemans

Onze recepten en cocktails

Crème en krokant van belegen Achelse schapenkaas met cherry-peertomaatjes gemarineerd in BlossomGueuze met ui

Crème en krokant van belegen Achelse schapenkaas met cherry-peertomaatjes gemarineerd in BlossomGueuze met ui

Werkwijze

Crème 

  • Rasp 200 g kaas fijn en verwarm met de melk en de kappa. 
  • Laat opstijven en draai vervolgens glad tot een crème. 

Krokant van kaas 

  • Vermeng de knolselderpuree met de trisol.
  • Strijk dun uit op een bakmatje bestrooid met geraspte kaas.
  • Droog vervolgens op 120 °C in de oven. 

Gemarineerde tomaatjes 

  • Kook 200 g BlossomGueuze, appelazijn, bierazijn, tijm en laurier op en laat afkoelen.
  • Pel de tomaatjes en laat marineren in de koude marinade. 

Uiengarnituur 

  • Frituur enkele uien krokant en verwerk deze tot een crumble. 

Uiencrème 

  • Stoof 200 g ui, 125 g Jonagold appel, 1 teentje look, chilipeper, 70 g BlossomGueuze en suiker gaar.
  • Draai glad tot een crème en kruid. 

Werk het gerechtje af met fijne sla en kruiden. Smakelijk!