Complexe bieren zijn de perfecte match voor deze fingerfood creaties.
Laat u verrassen door de unieke smaken die elkaar wondermooi aanvullen.
Recepten door belgische topchefs,
geïnspireerd door Lindemans
Lode De Roover
Chef-kok bij Fleur de Lin, Eerste Kok van België 2011.
Chef Lode De Roover
ALTIJD OP ZOEK NAAR HET PERFECTE SMAKENPALET. HET KOKEN ZIT DEZE JONGE CHEF IN HET BLOED.
Na culinaire omzwervingen bij onder andere Comme Chez Soi en Het Eyckerhof, weet Lode De Roover als geen ander hoe je lambiekbieren combineert met verschillende smaken.
Zie websiteSam Van Houcke
Chef-kok bij Onder de Toren, Eerste Kok van België 2013.
Chef Sam Van Houcke
EEN JONGE CHEF DIE WERKT IN HET UNIEKE KADER VAN EEN BESCHERMD MONUMENT.
Sam Van Houcke legt graag accenten met bier, maar de smaak van het hoofdproduct moet puur blijven. Zijn uitgebreide kennis van speciaalbieren vertaalt hij naar sublieme lampas.
Zie website- Cracker met geitenkaas, crème van geitenkaas en een meringue van Oude Gueuze Cuvée René Zie recept
- Gelakte ganzenlever met gepofte rode biet en een brunoise van rabarber en rode biet en een vinaigrette van Oude Kriek Cuvée René en vlierbloesem Zie recept
- Bras varken met Savoracrème en Pecheresse Zie recept
Pascal Peters
Souschef bij Vivendum, Eerste Kok van België 2015.
Chef Pascal Peters
OP HET BORD MOET HET ER PERFECT UITZIEN VOLGENS DEZE TOPCHEF.
Pascal Peters ruilde bij Vivendum de klassieke Franse keuken in voor een wereldkeuken. Zijn lampas zouden we dan weer eerder 'hemels' noemen.
Zie website- Crème en krokant van belegen Achelse schapenkaas met cherry-peertomaatjes gemarineerd in BlossomGueuze met ui Zie recept
- Stoverij van Limburgs konijn met Lindemans Framboise, schuim van asperges en vanille-olie Zie recept
- Ganzenlever met crème van pijnboompitten, mousse van kippenlever, schuimpje van Lindemans Kriek en rode radijs Zie recept
Dimitri Marit
Chef-kok bij Maison Marit, Eerste Kok van België 2006.
Chef Dimitri Marit
GEBOREN EN GETOGEN IN DE GASTRONOMIE. GEFOCUST OP PURE SMAAK.
Dimitri Marit houdt al van jongs af van de frisse zurigheid van bier in sauzen. De culinaire creaties die hij hier op tafel zet, bevatten een intense rijkdom aan aroma's en smaken.
Zie websiteJean-Baptiste Thomaes
Chef-kok bij Le Château du Mylord, Ambassadeur van de meesterschapswedstrijd “Eerste Kok van België 2017”.
Chef Jean-Baptiste Thomaes
LIEFDE VOOR LEKKER ETEN. BEREID EN GESERVEERD VOLGENS DE REGELS VAN DE KUNST.
Jean-Baptiste Thomas is een chef met een hart voor bier. Hij verwerkt het graag in andere texturen, maar geeft het ook de plaats die het verdient: een plek op de menukaart.
Zie website