Lindemans

Nieuws over de brouwerij

26.11.2020 Brouwerij Lindemans scoort opnieuw hattrick op Brussels Beer Challenge

Lambiekbrouwerij Lindemans uit Vlezenbeek scoort drie prijzen! De jury van de internationale bierwedstrijd Brussels Beer Challenge bekroont Lindemans Oude Gueuze Cuvée René met zilver in de categorie ‘Old style Gueuze’. Lindemans SpontanBasil en GingerGueuze krijgen in hun respectievelijke categorieën ook een zilveren en bronzen medaille om de hals. Door COVID-19 verloopt de prijsuitreiking van de bierwedstrijd gedurende een week online.

Oude Gueuze Cuvée René (6% vol), onlangs op de World Beer Awards verkozen tot ’s Werelds Beste Gueuze’, is een blend van 3 jaar oude lambiek en lambiek van minstens 1 jaar oud gerijpt op eikenhouten vaten. Deze gouden parel bevat een complexe, perfect gebalanceerde fris-zurige smaak.

Ook de ‘Botanical Lambics’ van Lindemans, een reeks van oude gueuzes met een pittige twist van verse kruiden, veroveren de harten van de jury. In de categorie ‘Herb & Spice’ krijgt SpontanBasil (6% vol) een zilveren medaille. Dit meesterwerk van Lindemans en de Deense Mikkeler Brewery is een assemblage van op eik gerijpte 1 en 2 jaar oude lambiek verrijkt met verse basilicum. Het resultaat is een intrigerend en complex smakenpalet, afgerond met een droge fris-zurige afdronk.

De botanische GingerGueuze (6% vol) vervoegt het rijtje met brons. Deze eigenzinnige Oude Gueuze combineert 1 tot 3 jaar oude lambiek gerijpt in eiken foeders met verse Thaise gember.

De intussen 9de Brussels Beer Challenge ging omwille van veiligheids- en gezondheidsmaatregelen door in Brussel in de plaats van in Hasselt, van 30 oktober tot 5 november. Maar liefst 1500 bieren namen deel aan deze jaarlijkse bierwedstrijd. Ze werden beoordeeld door juryleden voornamelijk afkomstig uit België of door Belgische ingezetenen.

Voor meer informatie over waar deze winnende Lindemans bieren te verkrijgen en te proeven zijn: info@lindemans.be of contact via de sociale mediakanalen van de brouwerij (Facebook, Instagram, LinkedIn).

Een overzicht van alle Brussels Beer Challenge winnaars (2020): http://www.brusselsbeerchallenge.com/awards/

(https://lindemans.prezly.com/brouwerij-lindemans-scoort-opnieuw-hattrick-op-brussels-beer-challenge)

Overig nieuws

news.intro

 • 12.04.2023

  Opnieuw winst voor de premium gins van Lindemans!

  Al vijf medailles dit jaar op internationale sterke-drankenwedstrijden

  Ontdekken
 • 27.03.2023

  Lindemans Premium Distilled Gin Clear wint brons op prestigieuze sterke-drankenwedstrijd

  Lindemans Premium Distilled Gin Clear wint brons

  Ontdekken
 • 28.02.2023

  Zoals voorspeld: Lindemans pakt uit met Tarot, twee bieren van gemengde gisting

  We zijn heel trots onze eerste blends van lambiek met hogegistingsbier te kunnen voorstellen.

  Ontdekken