Lindemans

Nieuws over de brouwerij

12.04.2023 Opnieuw winst voor de premium gins van Lindemans!

De premium gins van Lindemans vielen dit jaar al voor de derde keer in de prijzen op een internationaal sterke-drankenconcours. In januari 2023 pakte de Lindemans Premium Distilled Gin Red op de World Gin Awards het goud en werd zelfs bekroond met de trofee ‘Country Winner’. Het brons was toen voor de Lindemans Premium Distilled Gin Clear. In maart won de klare gin opnieuw een bronzen medaille op de International World & Spirits Competition 2023. Zopas raakte bekend dat de Lindemans Premium Distilled Gin Clear het zilver in de wacht sleepte op de zesde editie van de London Spirits Competition. De Lindemans Premium Distilled Gin Red won een bronzen medaille.

“Het doet ons veel plezier dat onze premium gins keer op keer scoren op internationale wedstrijden. Wanneer ginkenners en leden van vakjury’s ze na een blindproeverij een medaille toekennen, dan is dat ontegensprekelijk het bewijs dat het toppers zijn”, zegt Dirk Lindemans.

“Zowel onze klare als onze rode gin zijn authentieke streekproducten. Ze worden gemaakt op basis van een distillaat van Oude Kriek Cuvée René”, legt Geert Lindemans uit. “De Oude Kriek wordt gebrouwen in onze brouwerij te Vlezenbeek gebrouwen en in Aalst gedistilleerd bij stokerij De Moor. Wanneer je van onze gins geniet in combinatie met een neutrale tonic, dan proef je de subtiele kriekensmaak.”

De premium gins van Lindemans zijn verkrijgbaar in de gespecialiseerde drankenhandels en retail, alsook in de webwinkel van de brouwerij (www.lindemansshop.com).

Gin op basis van Oude Kriek

Naast geuze, kriek en andere lambiekbieren heeft de familiale lambiekbrouwerij Lindemans ook twee gins in haar assortiment. Ze worden gemaakt op basis van Lindemans Oude Kriek Cuvée René en 15 zorgvuldig uitgekozen kruiden, waaronder jeneverbes, koriander, engelwortel, iriswortel, paradijszaad, cardamom, lavendel en rozemarijn.

Het aroma van de Lindemans Premium Distilled Gin Clear wordt gekenmerkt door frisse citrustoetsen. Deze gin met een alcoholgehalte van 46 procent is droog in de mond. Een onmiddellijk waarneembare citrussmaak wordt zachtjes aangelengd door een warme nasmaak van kardemomzaden en een verfijnde subtiele jeneverbes. De mooie, opvallende kleur van de Lindemans Premium Distilled Gin Red van alc. 46% vol. wordt bekomen door de toevoeging van vers kriekensap. Het aroma wordt getypeerd door florale en kruidige toetsen. In de mond herken je citrustoetsen en in de nasmaak krieken. De kruiden zorgen in beide gins voor een mooie balans en de nodige zachtheid.

De London Spirits Competition erkent en beloont gedistilleerde dranken die zich onderscheiden op het vlak van smaak, aroma, uitzicht en prijs-kwaliteitsverhouding. De beste sterke dranken ontvangen een gouden, zilveren of bronzen medaille. 

Overig nieuws

news.intro

 • 06.06.2024

  Brouwerij Lindemans wint AMMA 2024 award!

  Lindemans Tarot 8% wint bronzen medaille voor Best Creative Media Use

  Ontdekken
 • 14.03.2024

  Brouwerij Lindemans schittert op European Beer Challenge 2024

  Dubbel goud voor Lindemans Kriek!

  Ontdekken
 • 06.03.2024

  Een zilveren Beer Awards 2023 medaille voor onze iconische Lindemans Kriek!

  Zilver voor Lindemans Kriek!

  Ontdekken