Lindemans

Nieuws over de brouwerij

17.08.2023 World Beer Awards: Lindemans scoort maar liefst 4 medailles

Donderdagavond werden in Londen de ‘Country Winners’ van de World Beer Awards 2023 bekend gemaakt, de eerste ronde van het prestigieuze bierconcours dat de meest erkende internationale bierstijlen onder de aandacht brengt en beloont. Brouwerij Lindemans heeft met vier van hun bieren, waaronder hun twee nieuwste, een uitstekend resultaat neergezet in de categorie Sour & Wild Beers. Lindemans Tarot Noir en Lindemans Oude Gueuze Cuvée René zijn daarbovenop ‘Country Winners’ en zullen Lindemans vertegenwoordigen in de finale die eind deze maand zal plaatsvinden. Lindemans Tarot d’Or en Lindemans Goyck wonnen beiden ook nog brons in hun respectievelijke categorieën.

De eerste ‘Country Winner’ is de nieuwe Lindemans Tarot Noir. Het won de categorie ‘Fruit Lambic’ binnen de Sour & Wild Beers. Dit sterk alcoholische (8% vol.) fruitbier met een laag suikergehalte is een blend van hoge gistingsbier, lambiek en donkere bosvruchten zoals bosbessen, zwarte bessen en vlierbessen. Samen zorgen ze voor een natuurlijke, zachte smaak en een verfijnd zuurtje. In dezelfde categorie wint de andere nieuwkomer, Tarot d'Or, ook het brons.

​Lindemans Oude Gueuze Cuvée René is het tweede bier dat als ‘Country Winner’ werd bekroond. Deze traditionele Oude Gueuze is het resultaat van een meesterlijke blend waarbij drie jaar oude lambiek en éénjarige lambiek voortreffelijk samenkomen. Dit zorgt voor een heldere lichtgouden kleur, verfijnde geur, friszurige smaak en een lange, droge en karaktervolle afdronk.

​Behalve deze twee ‘Country Winners’ wist Lindemans nog een prijs in de wacht te slepen. Zo heeft Lindemans Goyck opnieuw een podiumplaats met een bronzen medaille binnen de categorie ‘Sour & Wild Ale’.

​Het deskundige panel van juryleden heeft de bieren van Lindemans nauwgezet geproefd en beoordeeld op kwaliteit, smaak en karakter.

Innovatie staat niet stil
De tevredenheid is groot bij de twee neven Dirk en Geert Lindemans, die samen de meer dan 200-jaar oude familiebrouwerij leiden. “Deze overwinning is een mooie erkenning van het harde werk dat het hele Lindemans-team heeft geleverd de afgelopen jaren. We zijn zeer vereerd om vast te stellen dat onze nieuwe bieren, Lindemans Tarot Noir en Tarot d’Or, reeds in de prijzen zijn gevallen. Het is bovendien ook fijn om te zien dat onze Oude Gueuze Cuvée René opnieuw de grootste onderscheiding heeft ontvangen. Dit prijswinnende bier is een ware legende in de bierwereld en heeft meerdere malen bewezen een gevestigde waarde te zijn voor bierliefhebbers. Ook Goyck heeft wederom een mooie bekroning gekregen. Al deze prijzen motiveren ons om onze toewijding aan kwaliteit en innovatie voort te zetten, en we kijken ernaar uit om bierliefhebbers te blijven verrassen met onze unieke smaken en aroma’s.”

De brouwerij is dan ook verheugd om haar toewijding aan ambachtelijk brouwen te delen met een wereldwijd publiek van bierliefhebbers.

​Deze winnende bieren van Lindemans zijn verkrijgbaar in de gespecialiseerde drankenhandels en retail, alsook in de webwinkel van de brouwerij (lindemansshop.com).

Over Brouwerij Lindemans
Sinds 1822 brouwt de familie Lindemans lambiek in het Vlaams-Brabantse Sint-Pieters-Leeuw. De voorbije 20 jaar nam de verkoop fors toe, zowel in binnen- als buitenland. Lindemans groeide uit tot de grootste, onafhankelijke, familiale lambiekbrouwerij en werd zelfs een gevestigde waarde in de internationale bierwereld. In 2021 produceerde het Pajotse bedrijf ruim 122.000 hectoliter. Lindemans telt op dit ogenblik 70 medewerkers.

Overig nieuws

news.intro

 • 02.07.2024

  Lindemans zorgt voor een fruitige zomer!

  Ontdek onze nieuwste fruitbieren op tal van evenementen.

  Ontdekken
 • 02.07.2024

  Lindemans aan de kust

  Deze zomer vind je ons op tal van avondmarkten aan de Belgische kust!

  Ontdekken
 • 06.06.2024

  Brouwerij Lindemans wint AMMA 2024 award!

  Lindemans Tarot 8% wint bronzen medaille voor Best Creative Media Use

  Ontdekken