Lindemans

Nieuws over de brouwerij

28.02.2023 Zoals voorspeld: Lindemans pakt uit met Tarot, twee bieren van gemengde gisting

Al meer dan 200 jaar produceert Brouwerij Lindemans traditionele lambiek op de historische site in Vlezenbeek. Vorig jaar nam de familiale brouwerij een tweede productiesite in Ruisbroek in gebruik, waar uitsluitend bieren van hoge gisting worden gebrouwen. “Dirk en ik willen als zesde generatie lambiekbrouwers de consument blijven bekoren door creatief en innovatief om te gaan met authentieke lambiek”, legt Geert Lindemans uit. “Wij zijn dan ook heel trots onze eerste blends van lambiek met hogegistingsbier te kunnen voorstellen. Lindemans Tarot d’Or – Exotic fruit en Tarot Noir – Forest fruit zijn dankzij hun bijzondere smaaksensatie en het alcoholpercentage van 8 procent een mooie aanvulling op ons bestaand assortiment. Deze nieuwe bieren kenmerken zich door een zeer aangenaam, fruitig aroma en een evenwichtige, ietwat complexe smaak.”

De briljante, goudblonde Tarot d’Or met een mooie witte schuimkraag is een menging van hogegistingsbier en lambiek waaraan mango, limoen en honingmeloen zijn toegevoegd. Het aangename, zwoele aroma verwijst naar exotisch fruit met nuances van rijpe peer. De smaak is vol, sappig en rond. Het bier heeft een mooie zoetzuurbalans en een aangename, soepele afdronk.

Tarot Noir is eveneens een menging van hogegistingsbier en lambiek waaraan bosbessen, zwarte bessen en zwarte vlierbessen zijn toegevoegd. Het bier kleurt diep robijnrood in het glas en heeft een volle, compacte schuimkraag en een zwoel en intens aroma van donker en rood fruit. De natuurlijke smaak is sappig en rond en doet denken aan rode en zwarte bessen met een toets van kersen. Tarot Noir heeft een mooie aciditeit en een verrassend zachte en frisse afdronk. 

Het suikergehalte van Tarot d’Or en Tarot Noir werd bewust laag gehouden. Bovendien bevatten beide bieren geen zoet- of kleurstoffen.

Vanwaar Tarot?
Het merkverhaal van de Tarot-bieren is duidelijk gelinkt aan het merkuniversum van Lindemans en brengt ons terug naar de belle époque. Tarot is een kaartspel, ontstaan in de middeleeuwen en gebruikt voor amusement en waarzeggerij. Dirk Lindemans: “Net als lambiek boogt het op een lange traditie. Op het etiket wordt een waarzegster afgebeeld die als het ware voorspelt:‘Kijk me diep in de ogen. Ik onthul je een toekomst waarin een mysterieuze onbekende met een fruitig karakter en betoverend aura je pad kruist. Een magische aanwezigheid die al je zintuigen prikkelt en smaakt naar meer.’ Laat deze heerlijke toekomst op je afkomen en geniet intens.”

De nieuwe bieren zijn verkrijgbaar in flesjes van 25 cl en vaten van 20 liter. Vanaf maart 2023 worden Tarot d’Or en Tarot Noir aangeboden in de horeca, de gespecialiseerde drankenhandels en in de webshop van Lindemans. En binnen enkele weken zijn ze ook te koop in supermarkten.

Overig nieuws

news.intro

 • 15.09.2023

  Maand van de Lambiek 2023

  Ontdek alle Lindemans activiteiten tijdens Maand van de Lambiek 2023.

  Ontdekken
 • 14.09.2023

  Lekker nazomeren met Lindemans

  Ook dit najaar reizen we naar verschillende locaties in België en kan je er onze nieuwe sterke, fruitige TAROT (ALC. 8% vol.) proeven.

  Ontdekken
 • 08.09.2023

  Gazette IV (Augustus 2023)

  Lees over de nieuwe, mysterieuze Lindemans TAROT Noir 8% en TAROT d’Or 8%, twee nieuwe, verrukkelijke hoge gistingsbieren, gemengd met lambiek en fruit! En er valt nog meer te ontdekken zoals het gloednieuwe Pecheresse glas!

  Ontdekken